Megmondjuk, hogyan rendeljen tőlünk egyedi kötőelemeket!

 

A leggyorsabb és leghatékonyabb, ha küld egy szabványszámot és/vagy egy műszaki rajzot méretekkel, tűrésekkel. Talán nem gondolja, de sokat segít, ha nagy vonalakban megadja, hogy mihez kell a csavar, de, ha ezt nem is, mindenképpen tudnunk kell, hogy milyen anyagminőségből, milyen szilárdságban, és milyen felületkezeléssel kell Önnek az adott csavar. Ha nincs műszaki rajz, sokszor egy szabadkézi skicc is megteszi, ha minden elvárását feltünteti rajta. Ne feledje, csak azt tudjuk megvalósítani, amiben előzetesen megállapodunk Önnel. Ha egy alapvető méret hiányzik, megkérdezzük, de, ha lemarad egy tűrés, vagy egy letörés, akkor azt nem fogjuk tudni kitalálni. Amikor először jelzi nekünk, hogy szüksége lenne valamilyen egyedi kötőelemre, ezeket szóban végig szoktuk kérdezni, tehát lesz ideje minden fontos paraméternek utána nézni.

Ha nincs műszaki rajz, elemenként kell összeállítani az igényt. Először is, hogy milyen legyen a fej, legyen-e egyáltalán fej? Miután alakilag kiválasztottuk, pl. hatlapfej, D fej stb. meg kell határozni annak pontos méreteit, mint pl. fejmagasság, átmérő, vagy laptáv, csúcstáv, ha hornyolt, akkor a horony típusa, méretei (mélység, szélesség, laptáv vagy más paraméter). Ha szabványos fejről van szó, a legegyszerűbb meghívni a megfelelő szabványt, abból ugyanis minden kiderül! Ez viszont nem jelenti azt, hogy csak szabványos fej jöhet szóba! Kérhet pl. hatlapfejű, belsőkulcsnyílású, vagy más vegyes alaki jellemzőkkel bíró fejet is. Ilyen csavaroknál a szilárdsági értékek, és a gyártó jelének beütését is szokták kérni. Ha ezekre szükség van, szerepeljen az igény már az ajánlatkérésben, mert minden műveletnek van költség vonzata!

Miután megvan a fej, a szár következik! Milyen átmérő, milyen hossz, tövig, vagy részmenetes? Milyen menete legyen? Ha részmenetes, mennyi legyen a menetes és mennyi a menet nélküli szárhossz? Kiválaszthatja a gyártási eljárásmódot is: mángorolt, forgácsolt, vagy más eljárás legyen? Jöhetnek a részletek: letörések, rádiuszok, peremek stb. minél pontosabb annál jobb, ellenben, ha egy részlet nem számít Önnek, át is léphetünk rajta. Hőkezelésre is szükség lehet. Ha meg van határozva, adja meg, de, ha nincs, akkor nekünk kell meghatároznunk az anyag és a megkívánt szilárdsági értékek figyelembevétele mellett.

Mi a nemes acél minőségeket szeretjük, mert ezekre specializálódtunk! Ettől függetlenül szükség lehet felületkezelésre is. Ha ebből is felkészült, mielőtt bennünket megkeresett, akkor Ön pontosan meg fogja mondani, hogy milyen felületkezelést kér, és mi azt fogjuk biztosítani. Ha nem így közelítjük meg, de tudjuk a felhasználási módot, akkor mi is adhatunk tippet, és arra ajánlatot, de dönteni ezek alapján természetesen Önnek kell.

Következzenek ezek után az egyéb kritériumok, mint pl. a mennyiség, a szállítási határidő és/vagy ütemezés, a megkívánt csomagolás, és a szállítási módozatok, illetve helyszínek. Műbizonylatolásra vagy származási igazolásra is szükség lesz? Kérjük, ne feledje ezt időben közölni, mert utólag már késő lehet! Ha előre szól, azt fogja kapni, amit kér! Anyát, alátétet, vagy esetleg más kötőelemet is rendelhet így tőlünk, amelyeknél természetesen más és más adatokra lesz szükség, de a támpontokat itt megadtuk.

Nem sok mindez egy kicsit? Szeretnénk segíteni Önnek abban, hogy semmi ne maradjon ki, ami fontos lehet!
Fussa csak át ezt a táblázatot, és töltse ki mindazt, amit tud, és számon szeretne kérni, vagy töltse le az űrlapot, hogy később kitölthesse!

A megrendelő űrlap letölthető itt: Egyedi kötőelem megrendelő/ajánlatkérő lap

Mértékegység amit használ:

Felhasználási mód rövid ismertetése:

A kötőelem megnevezése:/1db:

Anyagminőség:

Fej típus:

(Fej) magasság (vagy vastagság):

(Fej) átmérő vagy laptáv:

Kulcsnyílás típus:

Kulcsnyílás szélesség vagy laptáv (v. egyéb:

Kulcsnyílás mélység:

Letörések (1) (Hol milyen):

Letörések (2) (Hol milyen):

Fejbeütés (mi legyen a fejbe beütve):

Fej alatti perem vagy kialakítás (pontos leírás):

Egyéb:

Menet típus:

Szár átmérő (mértékegységgel!):

Teljes szárhossz:

Menetes hossz (1)::

Menet nélküli hossz:

Menetes hossz (2) (ha ászokcsavar):

Megkívánt menet-megmunkálási eljárás:

Egyéb kívánalmak a szárra/menetre vonatkozóan:

Letörések (3) (Hol milyen):

Letörések (4) (Hol milyen):

Egyéb-:

Szilárdsági értékek:

Előírt hőkezelési eljárás:

Felületkezelési igény:

Előírt rétegvastagság:

Előírt sóködállóság:

Más előírt tulajdonság:

Mennyiség:

Szállítási ütemezés:

Csomagolási mód:

Műbizonylatolási igény:

Egyéb bizonylatolási kritériumok:

Származási igazolás kell-e:

Az Ön neve*:

Vállalkozás megnevezése:*

Az ajánlatot vállalkozásként kéri:
IgenNem

Az ajánlatot magánszemélyként kéri:
IgenNem

Email cím*:

Telefonszám*

Megjegyzés

* Szükséges kitölteni

Elfogadom az Adatkezelési szabályzatot