Íme, 3 multifunkciós facsavar, amelyek látszólag szinte egyformák, de valójában mindhármat speciális feladatokra fejlesztették ki

Még ma is sokan gondolják azt, hogy minden facsavar egyforma, és legfeljebb a fejkialakításukban és a méretükben térnek el egymástól. Ez régen így volt, de mára már nagyon eltávolodtunk ettől. Pontosan nem tudom megmondani, hányféle speciális feladatra fejlesztett facsavar létezik, de a gyártók folyamatosan dobnak piacra új fejlesztéseket.

Miért lehet fontos Önnek mindez?

Mert az adott munkához fejlesztett speciális csavarral sokkal gyorsabban, pontosabban, szebben és könnyebben tud dolgozni. Ezek a csavarok tényleg úgy mennek a fába, mint kés a vajba, összehúzzák, ugyanakkor nem repesztik a fát, és még a süllyesztéssel sem kell bajlódnia.

Miben más egy speciális facsavar?

A faipar eltérő területein különböző extra funkciókkal lehet megkönnyíteni a felhasználók dolgát. Például önfúró, vagy akár önsüllyesztő megoldásokkal ki lehet váltani az előfúrást illetve a süllyesztést. Speciális menetgeometriával és/vagy bevonattal könnyíthető a behajtás. Torx kulcsnyílás használata esetén a szerszámról könnyebben átvihető a forgatónyomaték a csavar fejére, ezzel kiküszöbölhető a csavarhúzó kiugrása és a kulcsnyílás roncsolódása.

Nézzük az első 3 példát!

Süllyesztett fejű, önfúró facsavar,
torx kulcsnyílással, NONOX A2 minőségbenIdeális kültéri használatra, különösen például fából készült teraszokhoz, erkélyekhez, korlátokhoz, játszótéri felszerelésekhez, fahomlokzatokhoz. Vékony alumínium lemezeket is át lehet vele fúrni, 2 mm-es vastagságig. Szereléskor minimálisan az átmérő négyszeresével megegyező rögzítési mélységet kell biztosítani, ugyanakkor az ideális rögzítési mélység az átmérő nyolcszorosa lenne. Figyelmeztetés: az átmérő tizenkétszeresénél nagyobb fúrási mélységet ne alkalmazzon!

Tulajdonságok:
– Erősített fej és nyak;
– Önfúró, önsüllyesztő kivitel;
– Torx kulcsnyílás;
– A behajtást könnyítő vékony bevonat;
– Részmenetes kivitel a pontos, feszes összeszerelés érdekében, mely által összehúzza a szerelt elemeket;
– Szabályos, könnyű behajtású, famenet;
– Mérettartomány Ø4×30-tól Ø6×160-ig

Süllyesztett fejű önfúró csavar itt megrendelhető!


Süllyesztett fejű, önfúró, padlórögzítő csavar,
imbusz kulcsnyílással, NONOX A2 minőségbenIdeális minden faipari vállalkozás, pl. műbútorasztalosok, épületasztalosok számára. Megfelelő választás fapadlók fektetéséhez kül–, és beltéren egyaránt. Ezt a csavart alacsony szögből hozzáférhető használatra fejlesztették ki. Tipikusan ilyen a padlófektetés, amikor a csavart a padlódeszka élébe kell csavarni, hogy azt a másik padlódeszka eltakarja. Természetesen lépcsők és bútorok szerelésénél is használható.

Tulajdonságok:
– 60 °-os süllyesztésű fej, amely könnyen eltűnik a nútban;
– Önfúró, önsüllyesztő kivitel;
– Imbusz kulcsnyílás;
– Részmenetes kivitel a pontos, feszes összeszerelés érdekében, mely által összehúzza a szerelt elemeket;
– Mérettartomány Ø3,2×30-tól Ø3,2×60-ig

A padlórögzítő csavar itt megrendelhető!


Süllyesztett fejű, önmetsző, gyorsépítő csavar,
torx kulcsnyílás, NONOX A4 minőségbenIdeális minden profi faipari vállalkozás, műbútorasztalosok, épületasztalosok számára egyaránt. Alkalmas tömör fa, fa-forgács- és MDF lapok gyors összeszereléséhez, olyan helyeken is, ahol kicsi a szélektől mért távolság. Ideális választás fa nyílászárók szerelvényeinek, burkolatok, teraszborítások, stb. rögzítéséhez is.

Tulajdonságok:
– Újgenerációs gyorsépítő famenet;
– Önmetsző, önsüllyesztő kivitel, nem szükséges előfúrni;
– Torx kulcsnyílás;
– Részmenetes kivitel a feszes összeszerelés érdekében, mely összehúzza a szerelt elemeket;
– Éveken át tartó, biztonságos és erőteljes rögzítést garantál;
– Nem csak rozsdamentes, de saválló is;
– Mérettartomány Ø4×40-tól Ø5×80-ig

Süllyesztett fejű, önmetsző gyorsépítő csavar itt megrendelhető!


Folytatjuk…
SZA

Szeretne árajánlatot kérni a cikkben szereplő termékekre? Kérdése van?
Kattintson!

Mennyire volt hasznos a cikk?

Kattintson a csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Értékelések száma: