Minden, amit a menetes rudakról tudni kell

  – Csókolom, lehet itt kapni csavart méterre?

– Igen, lehet, mennyit adhatok?

– 3 m-t kérek szépen.

– Egyben, vagy méteres darabokban adhatom?

Van, aki a csavart darabra, van, aki kilóra adja. A menetes rudat azonban méterre szokás kérni…
A menetes rúd frappáns megoldás mindazoknak, akik különböző hosszúságban szerelnek össze dolgokat. Ennek a csavarnak feje nincs, csak maga a menet. Ritka, hogy valakinek egyben kellene a teljes szál, jellemzően a munkához megkívánt hosszra vágják, és úgy használják. Darabolható fűrésszel, vágótárcsával, leszúrható esztergapadon… Ez csak attól függ, hogy mi a feladat, és mik az elvárások. Ha betonba, vagy gipszbe kerül a leszabott darab, az egyik végét akár csapszegvágóval is lenyisszanthatjuk, csak arra kell vigyáznunk, hogy a kilógó végén ne sérüljön a menet! A rutinosabbak feltekernek 2 db anyát rá, és azok között vágják el, majd a vágás irányába letekerik az anyát, és így az helyreállítja a sérült végződést. Ez így viszonylag gyors és egyszerű. Természetesen szakszerű körülmények között le lehet törni a vágott véget 45°-ban, és nincs gond egy anya rákapatásával. Ha pl. 40 cm-s darabokra lenne szükség, akkor egy szál 1 m-es rúd 2,5 darabot adna ki, amiből az következik, hogy kb. 20 cm kerülne hulladékba minden szálból. Ez nem gazdaságos. Ilyen esetben 2 m-es szálakból érdemes kiindulnunk, ahol elvileg nem keletkezik semmi hulladék, de figyelembe kell vennünk a vágási anyagkiesést, ami a vágószerszám vastagsága – ezt a vastagságot egyszer le kell vonnunk minden leszabott darab hosszából! Különböző hosszúságú darabok gazdaságos ledarabolásához rendelhet tőlünk 1, 2 és 3 m-es szálakat.

Folyamatos termeléshez kell, ezért nincs lehetőség helyben vagdosni?

Semmi gond! Ha nagy mennyiségre van szükség, Ön megadhatja a pontos méretet, és mi hulladékmentesen, méretre szabva adjuk át Önnek a megrendelt árut. Az se gond, ha nem olyan nagy az a mennyiség, akár néhány szálat is megrendelhet darabolva, vagy más megmunkálással (pl. lapított, fúrt vég stb.)

Hernyócsavar készítése menetes rúdból?

Biztosíthatom, erre semmi szükség, ugyanis mindenféle hernyócsavar kapható nálunk rozsdamentes és saválló acélból egyaránt. Ha Önnek valami különleges méretre lenne szüksége, akkor sem kell kétségbe esni, mert a darabok végét szükség szerint be lehet hasítani, és máris megfoghatók, behajthatók csavarhúzóval, de ki lehet képezni külső vagy belső hatszöget is, ha erre van igény, ám ezek csak M10-es méret fölött kivitelezhetők. Kérje ajánlatunkat!

Ha már itt tartunk, trapézmenetes szálakat is megrendelhet, melynek átfutása kb. 1-3 hét (mérettől, minőségtől és mennyiségtől függően). A trapézmenetes rudak (TR) rendeltetése eltér a normál metrikus menetű változatétól, ezeket ugyanis erőátvitelre alkalmazzák (pl. satu).

Miért rozsdamentes?

Mert a NONOX A2 illetve NONOX A4 alapanyag savakkal, lúgokkal szemben ellenálló, így kültéren, beltéren egyaránt ez a legmegfelelőbb választás az Ön számára. Gondolja végig, hogy a horganyzott áru kültéren pár nap alatt elkezd rozsdásodni, nem is beszélve a vágott felületéről, amit Önnek mindenképpen vissza kell javítania! Ez viszont plusz idő, ráadásul ez sem menti meg a csavart a rozsdásodástól. A rozsdamentes (A2) és a saválló (A4) anyagokkal kapcsolatba Önnek nincs további dolga, mert a vágott felületen a védelem, a levegő Oxigénjével érintkezve magától újra kialakul, így Ön mindenképpen időt és energiát spórol.

Szakítószilárdság

Van még egy szempont, amit nem árt, ha figyelembe vesz, mielőtt döntést hoz a beszerzéssel kapcsolatban, ez pedig a szakítószilárdság. A hagyományos menetes rudak szakítószilárdsága 4.6, ami 400 N/mm2. Ez nem sok. Ezzel szemben a rozsdamentes leggyakrabban 700 N/mm2 szakítószilárdsággal rendelkezik. Kérem, a pontos értékeknek nézzen utána a katalógusunk első oldalain. Nincs még NONOX katalógusa?! Kérem, most azonnal hívja a 061-453-7060-at, és kollégáim máris postáznak Önnek egy ingyenes példányt! Ha ennél is sürgősebb a dolog, kérem, töltse le a pdf változatot az oldalunkról: www.menet-trend.hu

Hegeszthető-e a rozsdamentes menetes rúd?

Igen, de csak a helyes technológia betartása mellett!

Mire érdemes még figyelni?

A rozsdamentes és a saválló anyagok hajlamosak összerágni! Ez nem anyaghiba, hanem egy teljesen természetes jelenség, ami már az első meghúzáskor hirtelen bekövetkezhet. Nem kell tőle megijedni, lehet ellene védekezni! Mi az OKS 250-es pasztát javasoljuk, érdeklődjön kollégáinknál!

Rendelhető-e menetes rúd csomagküldéssel?

1-2 m-es szálakban mindenképpen. Naponta küldünk így menetes rudakat az ország egész területére. 3 m-es esetén kérje ajánlatunkat!

Mit érdemes még rendelni a NONOX (rozsdamentes és saválló) menetes rudak mellé?

Anyát, alátétet, fűrészlapot, vágótárcsát rozsdamentes anyagokhoz mindenképpen. De nálunk munkavédelmi eszközöket, pl. kesztyűt is vásárolhat. Nem is tudta? Kérem, hívja értékesítő kollégáinkat a 061-453-7060-as számon, vagy küldjön e-mailt az info@menet-trend.hu e-mail címre!

Főbb technikai adatok:

– Szabványszám:
o DIN 975 (1, 2 és 3 m-es szálakra)
o DIN 976 (ezekből gyártható méretekre)
– Méretskála:
o M2-M52-ig
– Anyagminőség:
o NONOX A2 (AISI 304)
o NONOX A4 (AISI 316)
– Kiszerelési egységek: lásd a rendelési oldalon!
– Egységsúlyok: kérem, érdeklődjön értékesítőinknél!

Ön most az egyik legkeresettebb termékünkről olvashatott tájékoztatást. Várjuk megrendelését!

SZA

Szeretne rozsdamentes menetes rudat elképesztő áron vásárolni?
Kattintson!

Mennyire volt hasznos a cikk?

Kattintson a csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Értékelések száma: