4.3
(20)

Sarokcsiszoló teszt

Metabo WEV 10-125

Az első benyomás
A tesztre kapott gép egy papírdobozos változat volt, de létezik ennek a szerszámnak egy műanyag kofferes verziója is.  Első ránézésre a Metabo sarokcsiszolója, olyan, mint amit egy sarokcsiszolótól elvárunk. Semmi különös.
A dobozban hiába kerestem a tárcsacserénél használatos speciális kulcsot, a Metabonak nincs szüksége ilyesmire. A tárcsacsere szerszám és minden gond nélkül nagyon gyorsan elvégezhető. Leginkább a gyerekzárakhoz tudnám hasonlítani, csak benyomni és csavarni kell.
A következő kényelmi eszköz a porvédő tetszőleges pozícionálása. A porvédő néhány másodperc alatt tetszőleges pozícióba forgatható mindenféle szerszám nélkül és ehhez a vágótárcsát sem kell leszerelni.
A Metabo gondolt a balkezesekre is
Az más gyártóknál sem ritka, hogy a fogantyú mindkét oldalra felszerelhető, így balkezesek is elboldogulnak a szerszámmal, csak a kapcsoló nem fog kézre esni. A Metabo ennél tovább ment, négy csavar kicsavarásával a teljes vágófej leszerelhető, 180 fokos fordulat után visszaszerelve egy tökéletes balkezes szerszámot kapunk.
A kapcsoló is megérdemel néhány szót
Nekem személy szerint a legtöbb sarokcsiszoló kapcsolójával az volt a bajom, hogy kesztyűben elég nehézkes volt a bekapcsolás.  Ezzel a kapcsolóval nem volt ilyen problémám.
A gépen találunk még egy fordulatszám szabályzót is, ennek köszönhetően nem csak vágásra, de csiszolásra és polírozásra is használható.
A ház kialakítása
A szerszámot kézbe fogni kellemes, nem túl nehéz, akár egész napos munka során is használható. Tokkal-vonóval 2,1kg.  Az 1000 wattos motor a legtöbb szokásos feladattal egész biztosan megbirkózik, amit egy ilyen egykezes szerszámtól elvárhatunk.  Autobalancer csökkenti a vibrációt, ez nem csak a felhasználónak jelent kényelmet, de a vágótárcsa élettartamát is meghosszabbítja.
Innováció a tartósságért
A motor szellőzőnyílásait a vágótárcsától a legmesszebbre a gép végére helyezték el, ezzel a trükkel jelentősen növelhető a motor élettartama. A vágótárcsa megszorulása esetén egy automatikus kuplung bontja a kapcsolatot a motor és a tárcsa között, ezzel egyszerre kíméli a szerszám és kezelője épségét.
A szénkefe vége nem vezető anyagból készül így, ha teljesen elkopott, akkor a motor egyszerűen  leáll. Ezzel megelőzhető a kiforduló szénkefe által okozott sérülés. Szénkefe csere után a gép újra használható.
Technikai adatok
Csiszolótárcsa-Ø 125 mm
Névleges teljesítményfelvétel  1000 W
Kimenő teljesítmény  590 W
Üresjárati fordulatszám min 2800-10500 / perc
Fordulatszám névleges terhelésnél 8.800 / min
Nyomatéka  2,7 Nm
Orsómenet  M 14
Súly hálózati kábel nélkül 2,1 kg
Kábel hossza 4 m
Ár a Menet-Trend Kft-nél most csak br. 39.900 Ft


Mi a papírdobozos verziót teszteltük,
de kapható műanyag kofferrel is.

 

A porvédő állító kallantyú, melynek segítségével a porvédő bármilyen szögben állítható.

Állítható fordulat. Így vágni, csiszolni, polírozni is lehet.

A szerszám nélküli tárcsarögzítő csavar.
 

Rendeljen most Metabo WEV 10-125 sarokcsiszolót
39.900 Ft áron, a lenti megrendelőlap kitöltésével vagy gyűjtsön össze 39 Metabo matricát és vásárolja meg mindössze 1000 Ft-ért. Részletek itt: Metabo matricagyűjtés 
Átvehető telephelyünkön (1047 Budapest, Baross utca 79-89.), vagy kiszállítjuk Önnek. A szállítási díj 1500 Ft+ÁFA/csomag.
Más termékek egyidejű rendelése esetén a szállítási díj változik!

Mennyire volt hasznos a cikk?

Kattintson a csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés 4.3 / 5. Értékelések száma: 20

Még nincs értékelése, legyen Ön az első!